Трансуретральнарезекція (ТУР)

Трансуретральна резекція (ТУР) передміхурової залози полягає у проведенні хірургічних маніпуляцій на простаті ендоскопічним методом. Основним показами до операції є доброякісна гіперплазія простати (аденома), в тому випадку, коли об’єм залози не перевищує значення 80 см3.
Доброякісна гіперплазія передміхурової залози – розростання аденоматозних вузлів, що зумовлює здавлювання уретри, призводить до порушення сечоспуску, аж до цілковитої затримки виділення сечі.

Дане оперативне лікування показане:

  • пацієнтам при тривалому, але неефективному медикаментозному лікуванні ДГПЗ;
  • пацієнтам, яким потрібно зберегти статеву функцію;
  • ожирінні, супутніх захворювань інших систем організму;
  • при об’ємі гіперплазованої простати менше 80 см. куб.;
  • після перенесених раніше операціях на органах черевної порожнини, передміхуровій залозі та в деяких інших випадках.

Під час виконання трансуретральної резекції простати лікар за допомогою резектоскопу здійснює поступове видалення змінених аденоматозних вузлів.  У більшості чоловіків після оперативного лікування покращується струмінь сечі, зменшуються розлади сечовипускання.

В залежності від віку, стану здоров’я і побажань пацієнта, хірургічне втручання може проводитися під загальною або епідуральною анестезією. Під час проведення даного оперативного втручання жодних розрізів не виконується. Після операції хворому в сечовий міхур встановлюється уретральний катетер який видаляється на 4-6 день. Через декілька годин хворий може почати пити (малими порціями). Вранці наступного дня відновлюється прийом їжі. Середня тривалість перебування хворого в стаціонарі становить 4-7днів.